Mitä ilmakuvaus on?

Ilmakuvausbuumi on alkanut muutama vuosi sitten, kun useat valmistajat toivat kuluttajatason laitteita markkinoille. Laitteisto mahdollisti helpon ja edullisen ilmakuvauksen jokaisen ulottuville.

Ilmakuvauskopterit kehittyvät hurjaa vauhtia. Huippuominaisuuksilla varustetut kuluttajatason koneet riittävät useisiin eri tarpeisiin.

Vaikka laitteiston hankkiminen on tänä päivänä jo edulllista, haasteiksi muodostuvat laitteiston ammattimainen ja turvallinen käyttö sekä lentäjän kokemus videotuotannoista. Jos kuvaajalla ei ole kokemusta videotuotannoista voi lopputulos olla häiritsevää ja nopea tempoista videokuvaa.Onko kuvaaminen aina turvallista?

Ilmakuvauskoptereilla voidaan lentää lähes kaikkialla. (Poikkeuksena lentokentät ja sotilasalueet) On kuitenkin hyvä muistaa että, turvallisuustekijöistä johtuen emme lennä ihmisten päällä tai paikoissa, joissa vikatilanne voisi johtaa tapaturmaan. Kopteri on kuitenkin turvallinen ja hiljainen osaavan henkilön käytössä.

Ilmakuvauskoptereissa on monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä turvallisuutta parantava tekniikka. mm jatkuvan lokitiedon keräys (ns. mustalaatikko). Lentäjä voi myös seurata livekuvan ja GPS-tiedon avuilla kopterin sijaintia jatkuvasti. Kopterin tekniikka sisältää myös automaattisen laskeutumisen ja paluun, jos ongelmia ilmenee esim. yhteyden katkettua.Tekniset tiedot

Käytämme tapauskohtaisesti koptereita eri kuvaustarpeisiin. Useat akut mahdollistavat pitkän jopa 60min lentoajan. Still-kuvien resoluutio riittää aina 250cmx200cm tulosteisiin saakka.

  • 4K-videotarkkuus

  • 20mpix digitaaliset RAW-kuvat

  • 60min lentoaika

  • Jatkuva livekuvailmakuvaus
ilmakuvausturku